Who is Mike Tompkins?

Born in Edmonton, Alberta, Canada during the historic tornado on July 31st, 1987, life for Mike Tompkins has been punctuated by memorable events, the most recent of which includes being rocketed to notoriety mixing his talents to create music using only his voice and mouth.

Mike’s novel ‘A Capella’ music has stemmed from over a decade of demanding and diverse musical and production pursuits, starting with beatboxing at the young age of 8.

From musical theatre production in highschool, to production, engineering and mixing of numerous albums (Juno award winning artist Shad K’s “The Old Prince”) during post-secondary education at the industry renowned Ontario Institute of Audio Recording Technology, Mike’s resume now includes collaboration as a producer and writer with Timbaland on his most recent Shock Value 3 album set for release in 2012.

The past year’s whirlwind of activities began when celebrity blogger Perez Hilton posted Mike’s cover of Katy Perry’s “Teenage Dream”/Bruno Mars “Just The Way You Are” quoting him as “Pretty on the eyes and ears” in September 2010, shooting the video to over 2 million views in under a month. This allowed the world to see his talents, which were quickly recognized by Ellen Degeneres and artist/producer Timbaland. This was followed shortly by appearances on The Ellen Show, The Today Show and two trips to Miami to work with Timbaland.

Confident yet amazingly down to earth, Mike’s goal remains to make great music, put a smile on people’s faces, and show his diversity as an artist. With over 400,000 YouTube subscribers and over 70 million views of his songs, Mike is well on his way to achieving these goals, and it is just the beginning!

Source

Itu dia sedikit biografi Mike Tompkins. Maaf ya pake bhs inggris. Oke deh kalo ada yg gak tau artinya (maafffff) aku jelasin sedikit tntng Mike Tompkins.

Mike lahir di Edmonton, Alberta, Canada tanggal 31 Juli 1987. Waktu dia umur 8 tahun, dia mulai belajar beatboxing. Selama masa sekolah menengahnya, Mike sering tampil di berbagai acara produksi teater musikal profesional. Mike lulus dengan penghargaan musik vokal dari sekolahnya dan melanjutkan pendidikan pasca-sekolah menengah di Ontario Institute of Audio Recording Technology (OIART). Pada tahun 2008 Mike lulus dari OIART dengan sebuah diploma untuk produksi musik, menerima tanda kehormatan dan dua penghargaan.

Mike sebelumnya tidak pernah berpikir untuk mengeluarkan musiknya sendiri. Namun pada awal tahun 2010, dia memiliki dorongan dan tekad untuk melakukan sesuatu yang ‘berbeda’, membawanya ke kegiatannya yang terbaru, menciptakan musik Capella yang unik. Salah satu karyanya adalah cover dari Katy Perry “Teenage Dream” yang dikombinasikan dengan cover Bruno Mars “Just The Way You Are” (video di atas) ditonton lebih dari dua juta kali hanya dalam satu bulan. Tujuan utama Mike adalah untuk membuat orang-orang tersenyum dan menunjukkan keragamannya sebagai musisi.

Pertama kali aku tau Mike dari salah satu temen ku yang ngasih video video ke aku. VIdeo pertama yang aku tonton Teenage Dream itu. Dia itu semacam beatbox tapi lebih ke accapela karna nyanyi juga. Keren lohhh, dia kombinasiin antara mulut dan suara, liat aja ntar videonya kalo gak percaya.

Nah mulai dari video yang satu itu, aku cari cari video dia yang lain. Wuih keyen deh pokokeeee. Gak nyesel deh kalian tau dia hehe.
Cekidot!

Next Post
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: